mjölbyridklubb förlårar kommunen

  var med i tåget fasst jag äe ju mantorp ryttare:D

Ridklubb protesterar mot kommunen




MJÖLBY
Publicerad 06:30 Uppdaterad 

Mjölby kommun gav uppdraget till företaget Stallsnack HB att driva ridskola i stan de kommande fem åren. Nu vill Mjölby Ridklubb, som också lämnade anbud, överklaga beslutet.

I förra veckan bestämde politikerna i kultur- och fritidsnämnden att företaget Tidningen Stallsnack HB vunnit upphandlingen om driften av ridskolan på Eldslösa-området.

Upprörda känslor

Beslutet har rört upp känslor och satt igång reaktioner inom Mjölby Ridklubb, som förlorade upphandlingen. En grupp föräldrar, barn och anställda inom ridskolan menar att upphandlingen inte gått rätt till.

De hävdar att Stallsnack HB troligen inte uppfyller alla de krav som kommunen ställde i anbudsförfrågan.

De kritiserar också att Mjölby kommun gav högre poäng till Stallsnack HB i jämförandet mellan de båda anbudsgivarna.

Protestlista lämnas

I dag (onsdag) klockan 14.30 tågar föräldrar och barn till kommunhuset för att överlämna en protestlista med drygt 150 underskrifter för att visa politikerna sitt missnöje med beslutet.

Mjölbys kultur- och fritidschef har i intervju med Corren konstaterat att avgörandet mellan de båda anbudsgivarna var enkelt eftersom företaget Stallsnack HB erbjöd sig att betala en hyra till kommunen på 100 000 kronor under första året, därefter 150 000 kronor, medan Mjölby Ridklubb bara ville betala 55 000 kronor i hyra - därav högre poäng i jämförandet.

Högre mål

Mjölby Ridklubb å sin sida anser att MRK erbjudit en mer omfattande verksamhet med högre satta mål än vinnaren, och att politikerna med sitt beslut kört över en ideell förening som redan är insatt i verksamheten på ridanläggningen.

Advokat kontaktad

MRK har kontaktat advokat för att undersöka om kultur- och fritidsnämndens beslut kan överklagas.

När kultur- och fritidsnämnden utvärderade de lämnade anbuden ansåg kommunen att båda anbudsgivarna uppfyller lika många av kraven. Det som skiljde dem åt var hyresnivån. Av handlingarna som kommunen delade ut vid anbudsförfarandets början framgår att kommunen avsåg att välja det anbud som var ekonomiskt mest fördelaktigt, förutsatt att anbudet uppfyllde alla utställda krav och kriterier.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0