Maximus

Tänke dt kanse snurrar lite i era huvud när jag skriver om maxen så tänkte att jag skulle skriva lite om honom:)

Maximus af ekeby

En 4årig valak som älskar att komma ut i skogen och galopera:) Vad jag vet så har han inte gjort så mkt i sitt liv då han växte jätte mkt som 2-3år då man normalt sätt rider in hästar. Men när han kom till oss så var han domenant och gick på allt och alla men något han slutade med efter någon veckas jobba med HM. Men sedan började inridningen vilket gick lätt som en plätt första gången han hade sadel vart han lite galen och sprang rund men efter en stud lungnade han ner sig och började tycka att dt var ju inte så farligt:P Lina hoppade upp på honom utan sadel typ vid en här tiden och han bryde sig inte.sen första gången han var i skogen så var han med som handhäst vilket var jätte skoj inligt max. men sen har dt blivit så att han har blivit riden lite i skogen och dt tycker han är jätte kul:) då undrar ni säkert men vad ska ni göra nu med honom? jo så här är dt han är sne musklad och även sne i ryggen så hon blir behandlad och så tränar vi upp hans vänstra sida så att han ska bli rak. och när han blir rak så tror jag att han ska få börja små hoppa lite och mkt markabete så att hon blir mjuk och lätt att rida. hans halvbror kom tvåa i VM i år i dressyr.

Hans stammtavla:



Metall

MankhöjdSkenben
166,0 21,0
ExteriörTypHuvud, hals och bålBenSkrittTrav
41.0 9.0 8.0 8.0 7.0 9.0

Omdöme exteriör
En maskulin elegant hingst med naturlig resning, ngt kvadratisk. Vackert, ädelt huvud, välansatt, ngt bred hals, välliggande bog och kort ngt rakt kors. Obetydligt tåvid, i övrigt välbenad. Skritten är ren, taktmässig men ngt markbunden. Traven är taktmässg, lätt och luftig med väl undersatta aktiva bakben.

Härstamning
Metall är en av tre godkända söner e hingsten Ferro. Metall har tränats i dressyr och varit flitig deltagare i olika hingstklasser i Holland. 2001 blev han reservsegrare vid finalen i hingstshowen. Hans avkommor har visats på KWPNs hingstkåring. Bland annat blev Special D tvåa i femårsklassen 2004. Union Jack e Metall - Flemming - Lucky Boy och Ufo e Metall - El Corona - Nurprimus, var bland de nygodkända i Den Bosch nyligen. Fadern Ferro har tillsammans med Coby van Baalen tävlat framgångsrikt i de svåra klasserna i dressyr. Modern Edelweis är e holsteinerhingsten Ramiro.

VärdebokstavTill och med år
AB 2009




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0